top of page

Hoeveel kost bijles? Een vergelijkend prijsonderzoek.

Zoekt u bijles, maar weet u niet wat een gepast prijskaartje is voor bijles? Lees dan dit artikel en ontdek wat van welk prijskaartje kunt verwachten.


De kosten voor bijles in Gent kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het niveau van de lesgever en de locatie. Over het algemeen kunnen de prijzen variëren van ongeveer €25 tot €50 per uur.


Bijlesbureaus

Voor lesgevers die werken voor bijlesbedrijven zoals Bijleshuis en Superprof, liggen de kosten voor bijles meestal tussen €25 en €50 per uur. Vaak kan je een goedkoper tarief verkrijgen als je een pakket neemt met veel uren. Een van de voordelen is dat je bij een bijlesbureau relatief snel een gescreende lesgever kan vinden. Je wordt gekoppeld aan een lesgever en een kennismaking wordt ingepland. Een van de nadelen is dat je een lesgever kan tegenkomen die mogelijk minder gekwalificeerd is of minder flexibel door de combinatie met een andere job. Een ander nadeel is dat je het niet de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft; een deel van wat u betaalt gaat naar operationele kosten, administratie, advertenties, enz. Dit zorgt er opnieuw voor dat een zeer gekwalificeerde lesgever een lagere vergoeding ontvangt en al sneller het bijlesbureau verlaat om op zelfstandige basis te werken.


Voordelen bijles van een bijlesbureau

Nadelen van een bijlesbureau



Privélesgevers

Voor privétutors in Gent kunnen de kosten variëren van €25 tot €60 per uur, afhankelijk van de ervaring en kwalificaties van de tutor. (TIP: lees het artikel over hoe je de geschikte bijlesgever zoekt!). De duur van de sessies kan ook de kostprijs beïnvloeden. Sessies variëren meestal van een uur tot drie uur en sommige lesgevers bieden ook intensieve sessies van meerdere uren aan. De locatie van de tutor kan ook invloed hebben op de kosten. Als de lesgever bij de student thuis komt, betaalt u meer vanwege de reistijd en -kosten. Online bijles kan een meer kostenbesparende optie zijn.


Een beginnende lesgever met beperkte ervaring zal steeds minder vragen dan een ervaren tutor, daar kan je een prijskaartje van 25 euro/uur van verwachten. Heeft de lesgever al vrij veel ervaring, maar niet het gerelateerd diploma, dan kost een uur bijles €30/35 . Als een lesgever ervaring heeft én een diploma, dan is de kostprijs rond de €35/40. Tenslotte zijn er nog lesgevers met het relevant diploma, de nodige ervaring én die in het onderwijs staan, hier betaal je al snel tegen de €60. De prijs is hier de hoogste, maar je kan absoluut rekenen op een uiterst goede begeleiding met extra uitleg, extra oefeningen voor thuis, proefexamens, studieadvies, verslagen en advies voor ouders, aangepaste methodes voor faalangst/adhd/add, enz.

Voordelen van een privélesgever

meer flexibiliteit

individuele aanpak

all-round begeleiding met veel extra's en eigen materiaal

garantie voor beste kwaliteit

goedkoper op lang termijn

Nadelen privélesgever


Bij Het Studentje is de kostprijs voor bijles 40 euro. Zo trachten we een middenweg te vinden tussen betaalbaarheid en kwaliteit.


22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page